U overweegt of hebt besloten om u aan te melden bij de NVNF? Wanneer u voldoet aan de gestelde criteria, kunt u hieronder de digitale inschrijfprocedure volgen.

Als criterium wordt gesteld dat u tenminste de basisopleiding NeurOptimal heeft gevolgd bij Breingoed of Zengar. Daarnaast bent u praktiserend Neurofeedbacktrainer met het Zengar systeem.

Lees de beroepscode van de NVNF, zodat u op de hoogte bent van de gedragsregels.

Wilt u zich aanmelden als lid? Leest u dan de volgende lijst van benodigdheden door:

 • Inschrijving KvK
 • Diploma's en certificaten scholing/ opleiding
 • Diploma's en certificaten van neurofeedback gerelateerde opleidingen.

N.B. Bij de inschrijfprocedure wordt u gevraagd kopieën van deze documenten te uploaden.

Uw inschrijving wordt beoordeeld door het bestuur. Zowel bij toelating als afwijzing ontvangt u hiervan per e-mail een bevestiging. Tevens ontvangt u bij acceptatie een factuur voor de jaarlijkse contributiebijdrage (naar rato aantal resterende maanden). Eerst na ontvangst van uw betaling wordt u ingeschreven als lid, krijgt u (indien gewenst) een vermelding op de website in de rubriek 'vind een trainer' en sturen wij u een persoonlijke inlogcode voor de website.

De contributiebijdrage voor 2018 is vastgesteld op:
lidmaatschap NVNF: € 150,- per jaar
Bij websitevermelding van extra vestigingen €30,- per vestiging per jaar

Mocht u verdere vragen hebben of nadere informatie wensen dan kunt u contact opnemen met het secretariaat via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon: 026-3391014

Wij wensen u een plezierige tijd binnen onze vereniging.

Inschrijven

De NVNF is in 2008 opgericht als beroepsvereniging van en voor neurofeedback trainers die werken volgens de Zengar integrale, non-lineaire methode.

Naast het behartigen van de belangen van haar leden is de uitwisseling van kennis en ervaring een belangrijk doel van de vereniging. Om dit te bewerkstelligen vinden er regionale intervisiebijeenkomsten plaats en worden er interessante themadagen georganiseerd. In een onderhoudende sfeer is er veel ruimte om allerlei zaken uit de dagelijkse praktijk met elkaar te delen.

 • Kwaliteitskeurmerk
  Voor cliënten is de NVNF een keurmerk dat aangeeft dat u een gecertificeerd neurofeedback trainer bent en werkt volgens de gedragsregels van de NVNF.
 • NVNF-website
  Hierop kunnen cliënten alle bij de NVNF aangesloten trainers gemakkelijk vinden.
 • Contacten met collega's
  De ledendagen zijn een goede gelegenheid om collega's op een informele manier te leren kennen (zie hieronder bij na- en bijscholing). In uw eigen regio bieden de intervisiebijeenkomsten u de gelegenheid voor professionele uitwisseling en ondersteuning.
 • Na- en bijscholing
  Periodiek organiseert de NVNF een themadag met interessante na- en bijscholing. 
 • Klachtenregeling
  Onverhoopt kan er iets misgaan in het hulpverleningscontact tussen cliënt en de neurofeedback trainer. De NVNF kent daarom een klachtenregeling voor haar leden. De regeling houdt in dat de Klachtencommissie van de NVNF, na ontvangst van een klacht, zal proberen te bemiddelen tussen cliënt en neurofeedback trainer, met als doel herstel van de relatie en oplossing van de klacht.

Opleidingen kunt u volgen bij: Breingoed – breingoed.nl

NeurOptimal® Cursussen – Basic, Advanced en Master Certificatie

De opleiding voor NeurOptimal trainers bestaat uit drie opeenvolgende cursussen die je in je eigen tempo kunt volgen: de Basic, Advanced en Intensive. De betreffende certificaten heten respectievelijk Basic, Advanced en Master. De voertaal is Nederlands.

De cursussen vinden plaats in het Conferentiecentrum Samaya te Werkhoven. Een sfeervolle setting die de kennismaking en verdieping van het Zengar materiaal zal faciliteren.

De cursussen van Breingoed zijn geaccrediteerd door het KTNO als bij- en nascholing. De geaccrediteerde scholingen door KTNO, Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen, worden erkend door de VBAG. Op deze wijze krijgen leden van de VBAG, Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijzen, voor de cursussen de benodigde studiepunten.

De cursussen van Breingoed zijn tevens geregistreerd bij het CRKBO. Het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs is een onafhankelijke organisatie die opleidingsinstituten toetst aan de hand van uitgebreide kwaliteitseisen. Deze toetsing vindt plaats door middel van een uitgebreide audit die wordt uitgevoerd door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland, het CPION.

Basic Course

Deze drie daagse maakt je bekend met de unieke Zengar benadering van 'centraal zenuwstelsel transformatie' gebruik makend van de NeurOptimal® software. 

Je leert de benodigde vaardigheden om op effectieve wijze sessies uit te voeren en transformatie te faciliteren. De cursus introduceert de belangrijkste kenmerken van de meest recente versie van NeurOptimal®. Het laat je zien hoe je met de off-line gegevens analyse kunt werken. En het biedt inzicht in hoe NeurOptimal® tot stand is gekomen alsook de onderliggende theorie waarop de software is gebaseerd.
Natuurlijk ontvang je vele ins and outs uit de praktijk en leer je navigeren door de diverse hulpbronnen die Zengar biedt in de vorm van PASS.

6 studiepunten

Advanced Course

In deze driedaagse cursus verdiepen we onze kennis van de non lineair dynamische theorie en feedbacksystemen en verkennen we de rol van perceptie en geheugen in neurofeedback.

Tevens onderzoeken we de verdere mogelijkheden van de 'off-line analysis' in het software pakket.

Vanzelfsprekend ruime aandacht voor trainer-cliënt kwesties, procesbegeleiding van cliënten, karakteristieken van het NeurOptimal® traject en het trainingsproces zelf.

6 studiepunten

Intensive Course 

In de kern is de Intensive een vierdaagse 'onderdompeling' in de NeurOptimal trainingen. De vraag "Wat doet NeurOptimal® nu feitelijk?" laat zich het best beantwoorden door de Intensive aan den lijve en geest te ondervinden. Met meer innerlijke stilte, helderheid, ruimte en kracht kom je als herboren uit deze ervaring. Eenmaal terug in het dagelijks leven bemerk je hoezeer je veerkracht en flexibiliteit zijn toegenomen. Deze dagen werpen zonder meer hun vruchten af, niet alleen in het persoonlijke leven maar zeker ook in de professionele sfeer.

Door de geweldige locatie en verzorging van Samaya wordt deze ultieme neurofeedback ervaring behalve als een persoonlijk- en groepstransformatieproces eveneens ervaren als een retraite.

In de verschillende regio's worden intervisie bijeenkomsten georganiseerd. Hierin worden nieuwe ontwikkelingen, ervaringen, praktijkhouding en cases met elkaar besproken ter ontwikkeling en verdere professionalisering  van onze leden.

Nederland is in 3 regio's verdeeld met ieder een eigen intervisie bijeenkomst.

 • Regio West
 • Regio Zuid
 • Regio Oost en Noord

Regio West

Organiseert op 25 mei 2019 een intervisiebijeenkomst.
10.00-14.00 uur (inloop vanaf 09.30 uur) 

De locatie is de praktijk van Jeroentje de Jong:

The Trail

Mevr. J. de Jong - Overduin
Haaghuishof 3
2352 SV Leiderdorp
Tel. 071-5417048
Mob. 06-24266770
www.thetrail.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Regio Midden-Oost

Organiseerde op 16 maart 2019 een intervisiebijeenkomst van  
10.00-14.00 uur (inloop vanaf 09.30 uur) 

De datum van de volgende intervisiebijeenkomst is nog niet bekend.

De locatie is de praktijk van Miranda Schreurs

Optimal Mind

Mevr. M. Schreurs
Kerkweg 25
3956 RT Leersum
06-51859797
www.optimalmind.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Regio Zuid

Organiseerde de laatste intervisiebijeenkomst bij Hannie Ruinen. De volgende intervisiedatum volgt zodra deze bekend is.

Neuro-Insight
Wijkgebouw "De Velderie"
Prins Bernhardstraat 1
6043 BG Roermond
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
10.00-15.00 uur

 

 

Bent u Neurofeedback trainer en maakt u gebruik van de Zengar NeurOptimal methode? Bezoek een intervisie bijeenkomst en ervaar de toegevoegde waarde van de NVNF en haar activiteiten. We zien u graag op een van onze bijeenkomsten.

Jaarlijks organiseren we een Algemene Ledenvergadering centraal in Nederland. Naast de bestuurlijke en verenigingszaken in de ochtend, besteden we het middagprogramma aan een educatief doel.

Hierin worden o.a. nieuwe ontwikkelingen, ervaringen, praktijkhouding en cases uit andere disciplines vanuit een  complementaire invalshoek bekeken ter ontwikkeling en verdere professionalisering van onze leden.

De volgende ALV wordt op zaterdag 29 september 2018 georganiseerd.

 

 

Wat is de NVNF?

De Nederlandse Vereniging voor NeuroFeedback is een beroepsvereniging voor neurofeedback trainers die werken met de Zengar integrale, non-lineaire methode. De NVNF biedt ondersteuning aan haar leden en is tevens een platform voor uitwisseling van kennis en ervaring.

Word lid

U overweegt of hebt besloten om u aan te melden bij de NVNF?

Meer informatie

Ga naar boven