Opleidingen kunt u volgen bij: Breingoed – breingoed.nl

NeurOptimal® Cursussen – Basic, Advanced en Master Certificatie

De opleiding voor NeurOptimal trainers bestaat uit drie opeenvolgende cursussen die je in je eigen tempo kunt volgen: de Basic, Advanced en Intensive. De betreffende certificaten heten respectievelijk Basic, Advanced en Master. De voertaal is Nederlands.

De cursussen vinden plaats in het Conferentiecentrum Samaya te Werkhoven. Een sfeervolle setting die de kennismaking en verdieping van het Zengar materiaal zal faciliteren.

De cursussen van Breingoed zijn geaccrediteerd door het KTNO als bij- en nascholing. De geaccrediteerde scholingen door KTNO, Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen, worden erkend door de VBAG. Op deze wijze krijgen leden van de VBAG, Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijzen, voor de cursussen de benodigde studiepunten.

De cursussen van Breingoed zijn tevens geregistreerd bij het CRKBO. Het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs is een onafhankelijke organisatie die opleidingsinstituten toetst aan de hand van uitgebreide kwaliteitseisen. Deze toetsing vindt plaats door middel van een uitgebreide audit die wordt uitgevoerd door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland, het CPION.

Basic Course

Deze drie daagse maakt je bekend met de unieke Zengar benadering van 'centraal zenuwstelsel transformatie' gebruik makend van de NeurOptimal® software. 

Je leert de benodigde vaardigheden om op effectieve wijze sessies uit te voeren en transformatie te faciliteren. De cursus introduceert de belangrijkste kenmerken van de meest recente versie van NeurOptimal®. Het laat je zien hoe je met de off-line gegevens analyse kunt werken. En het biedt inzicht in hoe NeurOptimal® tot stand is gekomen alsook de onderliggende theorie waarop de software is gebaseerd.
Natuurlijk ontvang je vele ins and outs uit de praktijk en leer je navigeren door de diverse hulpbronnen die Zengar biedt in de vorm van PASS.

6 studiepunten

Advanced Course

In deze driedaagse cursus verdiepen we onze kennis van de non lineair dynamische theorie en feedbacksystemen en verkennen we de rol van perceptie en geheugen in neurofeedback.

Tevens onderzoeken we de verdere mogelijkheden van de 'off-line analysis' in het software pakket.

Vanzelfsprekend ruime aandacht voor trainer-cliënt kwesties, procesbegeleiding van cliënten, karakteristieken van het NeurOptimal® traject en het trainingsproces zelf.

6 studiepunten

Intensive Course 

In de kern is de Intensive een vierdaagse 'onderdompeling' in de NeurOptimal trainingen. De vraag "Wat doet NeurOptimal® nu feitelijk?" laat zich het best beantwoorden door de Intensive aan den lijve en geest te ondervinden. Met meer innerlijke stilte, helderheid, ruimte en kracht kom je als herboren uit deze ervaring. Eenmaal terug in het dagelijks leven bemerk je hoezeer je veerkracht en flexibiliteit zijn toegenomen. Deze dagen werpen zonder meer hun vruchten af, niet alleen in het persoonlijke leven maar zeker ook in de professionele sfeer.

Door de geweldige locatie en verzorging van Samaya wordt deze ultieme neurofeedback ervaring behalve als een persoonlijk- en groepstransformatieproces eveneens ervaren als een retraite.

Wat is de NVNF?

De Nederlandse Vereniging voor NeuroFeedback is een beroepsvereniging voor neurofeedback trainers die werken met de Zengar integrale, non-lineaire methode. De NVNF biedt ondersteuning aan haar leden en is tevens een platform voor uitwisseling van kennis en ervaring.

Word lid

U overweegt of hebt besloten om u aan te melden bij de NVNF?

Meer informatie

Ga naar boven