Ma - vrij 9.00 - 18.00 uur

(06) 33 05 43 36

Secretariaat (Nanny Wolfs), Nieuwland 76, 6862 GE Oosterbeek

Top
 

Hoe verloopt een neurofeedback training?

Bij de eerste afspraak neemt de trainer alle tijd en ruimte voor een kennismaking, uitleg van de neurofeedback training en zo nodig een intake. Je neemt plaats in een gemakkelijke stoel. De trainer plakt met een pasta sensoren op het hoofd en aan de oren. Deze sensoren geven door wat er in de hersenen gebeurt terwijl jij naar een film kijkt of naar muziek luistert tijdens de training.

De trainer start de film of de muziek en volgt de hersengolven op zijn of haar monitor. Er komt via de sensoren dus niets je hoofd binnen, deze zijn alleen bedoeld voor het monitoren van de hersenactiviteit en de hersengolven. Tijdens een training met NeurOptimal® Neurofeedback kun je je ontspannen, je hoeft niets te doen. De training duurt maximaal 33 minuten.

Neurofeedback is een onbewust leerproces: terwijl jij ontspannen zit, zijn je hersenen aan het werk. Hoe krijgen we dat voor elkaar? Je kunt af en toe korte pauzes in het geluid opmerken – het gaat steeds om een fractie van een seconde. Dat zijn de momenten waarop de hersengolven instabiliteit of een afwijkend patroon vertonen.

Vind een betere balans met een Neurofeedback training

De korte pauzes in het geluid geven de hersenen informatie – de feedback – en dit vormt de sleutel tot het leerproces van het brein. De hersenen zijn bijzonder goed in staat om patronen te ontdekken. Ze gebruiken de feedback om zich als het ware te reorganiseren en zichzelf een meer stabiel patroon in de hersengolven aan te leren. De feedback die het brein krijgt tijdens de NeurOptimal® neurofeedback trainingen, helpt de hersenen een steeds betere balans te vinden. De meeste mensen verheugen zich na afloop al op de volgende sessie waarbij zij diep kunnen ontspannen en genieten in de stoel.