Ma - vrij 9.00 - 18.00 uur

(06) 33 05 43 36

Secretariaat (Nanny Wolfs), Nieuwland 76, 6862 GE Oosterbeek

Top
 

NeurOptimal®

Trainers die zijn aangesloten bij de NVNF, de Nederlandse Vereniging voor Neurofeedback – werken allen met NeurOptimal®. Bij deze vorm van neurofeedback gaan we niet uit van diagnoses of hoe een ‘normaal’ brein zou moeten functioneren. Elk brein is uniek en kent een eigen gezond evenwicht.

NeurOptimal® vertelt de hersenen dus niet wat ze ‘moeten’ doen: het draait om het functioneren van jouw brein en de specifieke problemen of klachten die jij als cliënt ervaart. Dat maakt een diagnose – vaak gebruikt om te bepalen welke kant het brein op zou ‘moeten’ gaan, ook simpelweg overbodig.

De hersenen reguleren en reorganiseren zichzelf en zijn - dankzij de feedback tijdens de trainingen én de eigen intrinsieke wijsheid - in staat hun eigen unieke, gezonde en stabiele evenwicht te vinden.

NeurOptimal® Neurofeedback

NeurOptimal® geeft de hersenen informatie over dat wat ze een microseconde daarvoor hebben gedaan. En wanneer een bepaald frequentiegebied instabiele activiteit begint te vertonen, krijgen de hersenen feedback. We trainen daarbij niet met één of twee specifieke frequenties op één of meerdere specifieke plekken. Met NeurOptimal® Neurofeedback krijgen de hersenen informatie over een breed spectrum van 16 verschillende frequentiegebieden, zowel in de linker- als in de rechterhersenhelft.

Met behulp van deze feedback reorganiseert het brein, of liever het centraal zenuwstelsel zichzelf. Zo ongeveer als een computer zichzelf opnieuw organiseert bij het defragmenteren van de harde schijf. Wanneer dit gebeurt, vallen ongemakken weg. Of deze ongemakken nu van fysieke, mentale of emotionele aard zijn, dat maakt niet uit. Je hebt maar één centraal zenuwstelsel. De training helpt je om dit zenuwstelsel optimaal te laten functioneren.

Het resultaat zien onze trainers elke dag in de praktijk: soepel verlopende en diepgaande verbeteringen. Vind een trainer bij jou in de buurt.