Ma - vrij 9.00 - 18.00 uur

(06) 33 05 43 36

Secretariaat (Nanny Wolfs), Nieuwland 76, 6862 GE Oosterbeek

Top
 

Neuroptimal® Neurofeedback voor kinderen

Neurofeedback is geschikt voor iedereen en voor elk brein. Juist voor kinderen is de manier waarop we het brein met NeurOptimal® kunnen trainen uitermate aantrekkelijk en plezierig. Je kind kijkt naar zijn of haar lievelingsfilm en de training gaat als vanzelf, zonder dat je kind er iets van voelt of merkt. De hersenen doen immers het werk. Veilig en verantwoord.

Neurofeedback bij leer- en gedragsproblemen

Is je kind snel afgeleid? Heeft hij of zij last van onrust of chaotisch gedrag? Is slapen een probleem, kan je kind moeilijk omgaan met veranderingen en/of loopt het niet lekker op school? Hersenen van kinderen hebben het vermogen zich snel aan te passen en te kunnen ontwikkelen. Met NeurOptimal® Neurofeedback trainen de hersenen zich op een eenvoudige, veilige en prettige manier en is het mogelijk om zonder inspanning te werken aan een betere balans.

Sommige kinderen verwerken informatie en prikkels die in de hersenen binnenkomen net even anders. Dat kan leiden tot leerproblemen: kinderen kunnen moeite hebben met lezen, spellen of rekenen. Een niet optimale prikkelverwerking kan ook leiden tot impulsief, chaotisch, onrustig gedrag of andere gedragsproblemen. Kinderen kunnen daarom veel baat hebben bij Neurofeedback. NeurOptimal® Neurofeedback ondersteunt een betere balans en prikkelverwerking in het brein en pakt klachten bij de bron aan.

Kinderen ervaren trainingen met NeurOptimal® als plezierig: ze kunnen gewoon vanuit een makkelijke stoel naar een leuke film kijken.

Neurofeedback voor kinderen is goed toepasbaar en effectief bij het werken aan symptomen en klachten als:

Concentratieproblemen

Leerproblemen

Problemen in sociale situaties

Slaapproblemen

Lichamelijke onrust

Psychische onrust

Drukte in het hoofd

Gedachten niet kunnen stoppen

Faalangst

Meer weten?

Neem contact op met één van de trainers in jouw omgeving.

Effecten neurofeedback bij kinderen

Hersentraining met Neuroptimal® Neurofeedback voor kinderen is bevorderlijk voor een meer evenwichtige samenwerking tussen de linkerhersenhelft en de rechterhersenhelft. Hierdoor kunnen kinderen die bijvoorbeeld moeite hebben met rekenen en taal beter omgaan met leerproblemen. Een betere balans in het brein is ook bevorderlijk voor het sensomotorisch en sociaal-emotioneel functioneren.

Kinderen ervaren dankzij neurofeedback doorgaans meer rust en ontspanning en minder moeite met concentreren. Zij geven aan gemakkelijker focus en rust te kunnen vinden en naar bed gaan en lekker slapen als minder problematisch te ervaren. Ouders zien bijvoorbeeld vaak een afname van impulsief of ongecontroleerd gedrag en vermindering van angstklacht; kortom: een kind dat beter in zijn of haar vel zit.

Neuroptimal® Neurofeedback voor kinderen draagt bij aan:

Minder drukte in het hoofd

Een rustiger gevoel

Verbeteren van concentratie

Emotioneel meer in balans

Minder hyperactief en impulsief

Leerproblemen makkelijker hanteren

Beter aanspreekbaar, makkelijker te corrigeren

Minder chaotisch en vergeetachtig

Makkelijker kunnen ontspannen

Verbetering in:

Sensomotorisch functioneren

Sociaal-emotioneel functioneren

Aanvoelen van tijd

Omgaan met veranderingen

En hierdoor ook meer zelfvertrouwen!